Thursday, October 5, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Pasukan kecergasan Brunei raih pingat emas dan perak

  Oleh Fadhil Yunus – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 11 SEPT – Pasukan kecergasan Brunei Darussalam menunjukkan kekuatan mereka di peringkat serantau selepas meraih tempat pertama dan kedua dalam kategori terbuka pertandingan Pandora’s Box 2023 yang popular berlangsung di Gim District 13 di Petaling Jaya, Malaysia baru-baru ini.

  DNF yang terdiri daripada atlet kecergasan berpengalaman, Darren Chai, Wai Zhi Foong dan Jeanne Ong meraih pingat emas dengan PJ’s Party menampilkan Shaun Lim, Jon Ooi dan Pei Xin meraih pingat perak dalam pertandingan berinspirasikan CrossFit.

  Pasukan Fee Fi Fo Fum, Malaysia mendapat tempat ketiga manakala Pasukan Mengadu Mira dari Singapura menduduki tempat keempat.

  Semasa pusingan awal, pemenang akhir, DNF, diundi dalam Kumpulan C bersama Pasukan Hangrier, Kamvas dan Kid N Man manakala PJ’s Party, Pasukan Complaining Mira, Leprechauns dan WOD 4 Carbs berada dalam Kumpulan A.

  Sebanyak 24 pasukan dari seluruh wilayah yang dibahagikan kepada enam kumpulan terdiri daripada empat pasukan bersaing untuk merebut kedudukan teratas dalam kategori terbuka.

  Setiap pasukan dikehendaki melakukan tiga acara iaitu flutter, sparkle, dan dash, dan setiap satu terdiri daripada satu set latihan semasa peringkat kumpulan pertandingan.

  Sebagai pemenang dalam kategori terbuka, DNF juga telah dianugerahkan penyertaan percuma ke Pertandingan Pasukan Kecergasan 2023, pertandingan yang akan diadakan di Vermosa Sports Hub di Cavite, Filipina pada awal Disember.

  Pertandingan selama dua hari itu dianjurkan oleh x45 Fitness, sebuah program kecergasan fizikal yang berpangkalan di Malaysia.

  Para pemenang bergambar ramai semasa pertandingan berkenaan. – Gambar serahan x45 Fitness
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Banjir kilat bunuh 8, 23 askar hilang

  NEW DELHI, 5 OKT - Hujan lebat secara tiba-tiba mencetuskan banjir kilat kelmarin di timur laut India yang membanjiri beberapa bandar, menghanyutkan sebuah jambatan...