Pasukan MLS kembali ke padang latihan

MIAMI, 7 MEI – Pasukan milik David Beckham di Major League Soccer (MLS) telah kembali ke padang latihan kelmarin meskipun protokol koronavirus yang masih tidak jelas dan mungkin akan menyebabkan masalah untuk memerangi pandemik.

Inter Miami merupakan salah satu dari empat buah francais di MLS yang telah membenarkan pemain mereka melakukan senaman di kemudahan latihan buat kali pertama sejak liga digantung pada 12 Mac ketika krisis COVID-19 melanda dunia sukan.

MLS, telah menggantung permainan sehingga seawal-awalnya 8 Jun, telah membenarkan semua kelab untuk kembali berdasarkan nasihat dari pihak berkuasa tempatan dan negeri.

Orlando, Atlanta dan Sporting Kansas telah membuat pilihan namun ketika panggilan video dengan wartawan, pengarah sukan Inter Miami memberikan peringatan untuk semua orang yang berharap sukan tahap tertinggi di Amerika Syarikat akan kembali dengan cepat.

McDonough merasa gembira secara maya memiliki skuad penuh yang melaporkan diri untuk bertugas, dengan pemain dibenarkan berada di padang latihan selepas menjawab soalan daripada kesihatan dan keselamatan MLS yang menanyakan sama ada mereka menghidap demam, tidak sihat atau batuk-batuk baru-baru ini. – AFP