Pelajar tamat penempatan latihan kerja diraikan

BANDAR SERI BEGAWAN, 19 JAN – Empat pelajar dari Sekolah Menengah Sayyidina Abu Bakar (SMSAB) diraikan di McDonald’s Drive Thru Lambak setelah menamatkan penempatan latihan kerja selama tiga bulan dari September hingga November lalu dengan jayanya.

Dua pelajar berkenaan telah ditempatkan di McDonald’s Gadong manakala dua lagi ditempatkan di McDonald’s Drive Thru Lambak, menurut kenyataan yang diberikan.

Turut hadir pada majlis tersebut ialah ahli pengurusan Makan Ceria Sdn Bhd, Pengetua SMSAB, Sia Ai Chin, dua pegawai pelajaran kanan Jabatan Sekolah-Sekolah (JSS), guru-guru dan pelajar-pelajar.

Sia Ai Chin dalam ucapannya mengongsikan bahawa pelajar-pelajar telah memperoleh kemahiran, pengetahuan dan pengalaman kerja yang amat berharga. Dengan pengetahuan, kemahiran dan pengalaman yang diperolehi, tambah beliau, para pelajar dapat mengaitkan dengan topik-topik dan isi kandungan yang diajar dalam Program BTEC (Business and Technology Educational Council) Level 1 Pengenalan dalam Hospitaliti.

Beliau menyatakan penghargaan atas sokongan yang diberikan oleh JSS, Kementerian Pendidikan dalam membantu pihak sekolah dan sekolah menengah kerajaan yang lain mencari peluang penempatan latihan kerja yang bersesuaian dengan kebolehan pelajar.

Di samping itu, beliau juga menyatakan penghargaannya kepada pihak McDonald’s Brunei atas sokongan mereka dalam menerima dan memberi peluang kepada pelajar-pelajar untuk memperoleh pengalaman kerja yang berharga.

Pada majlis itu, Pengurus Besar Restoran, Dayang Hartini binti Haji Hussin menyampaikan sijil penyertaan kepada empat pelajar yang diraikan.

Untuk menghargai pihak McDonald’s Brunei, Sia Ai Chin menyampaikan sijil-sijil penghargaan dan cenderahati kepada wakil-wakil dari Makan Ceria Sdn Bhd, McDonald’s Gadong dan McDonald’s Drive Thru Lambak.

Semasa majlis itu, Pegawai Pelajaran Kanan, JSS, Awang Andree Asmara bin Haji Abidin juga menyampaikan sijil penghargaan kepada wakil-wakil dari Makan Ceria Sdn Bhd, McDonald’s Gadong dan McDonald’s Drive Thru Lambak.

Pelajar-pelajar yang menamatkan latihan penempatan kerja dan wakil pengurusan Makan Ceria Sdn Bhd serta kakitangan SMSAB bergambar ramai. – Gambar serahan JSS