Tuesday, May 30, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  Pemain Barcelona diserbu penyokong Espanyol

  SEPANYOL, 15 MEI – Pemain Barcelona dihalau dari padang oleh penyokong Espanyol yang marah ketika mereka meraikan kejayaan La Liga mereka kelmarin, dengan jurulatih Xavi Hernandez berkata sukar untuk mengawal emosi pasukan semasa meraikan kemenangan mereka.

  Gergasi Catalan itu membelasah Espanyol 4-2 di Stadium RCDE di Cornella dan meraikan di atas padang secara sepenuh masa, dengan kira-kira 100 penyokong Espanyol menceroboh padang.

  Pemain Barcelona kemudian bergegas masuk ke terowong untuk menyelamatkan diri dan Xavi berkata pasukannya perlu menghormati peminat pihak lawan kerana mereka tidak berada di stadium mereka.

  “Ia adalah saat yang sangat emosional, saat yang sangat sukar untuk tidak diraikan, selepas beberapa bulan berusaha keras,” kata Xavi kepada pemberita.

  “Kami tidak meraikannya hanya kerana kami berada di padang Espanyol.”

  Jurulatih itu berkata dia tidak melihat penyokong tergesa-gesa ke padang kerana dia sudah pun masuk dan menyuruh pemainnya mengikut.

  “Saya memberitahu mereka untuk masuk kerana saya fikir itu sudah cukup,” kata Xavi kepada Movistar.

  “Sambutan itu biasa, tetapi saya tahu kami bukan di laman sendiri dan kami mesti menunjukkan rasa hormat.

  “Saya tahu emosi sukar dikawal tetapi saya memberitahu mereka perkara terbaik adalah untuk masuk ke dalam sekarang.” – AFP

  Penyokong menyerbu padang ketika habis perlawanan bola sepak La Liga Sepanyol antara Espanyol dan Barcelona di stadium RCDE di Barcelona. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China sedia hantar orang awam pertama ke angkasa lepas

  CHINA, 29 MEI - China akan menghantar angkasawan awam pertamanya ke angkasa lepas sebagai sebahagian daripada misi kru ke stesen angkasa Tiangong, esok, ketika...
  - Advertisment -