Pengarah sukan Liverpool tinggalkan Anfield

LONDON, 11 NOV – Pengarah sukan Liverpool, Michael Edwards akan meninggalkan Anfield pada penghujung musim ini, menurut pengumuman kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) itu kelmarin.

Edwards telah menjadi tokoh penting dalam program pengambilan Liverpool yang berjaya, tetapi individu berusia 42 tahun itu menamatkan persatuannya selama 10 tahun kerana dia inginkan cabaran baharu.

“Saya sentiasa merancang untuk mengehadkan masa saya di kelab itu kepada maksimum 10 tahun,” tulis Edwards dalam surat terbuka.

“Saya suka bekerja di sini, tetapi saya sangat percaya kepada perubahan. Saya fikir ia baik untuk individu dan dalam suasana kerja, baik untuk majikan juga.

“Sepanjang masa saya di sini, kami telah mengubah begitu banyak perkara, semoga menjadi lebih baik, tetapi seseorang yang baharu membawa perspektif berbeza, idea baharu dan diharapkan boleh membina, atau mengubah, perkara yang telah disediakan sebelum ini.”

Edwards telah dikaitkan dengan perpindahan ke Newcastle yang bercita-cita tinggi berikutan pengambilalihan mereka yang diterajui oleh Arab Saudi, walaupun pengurus baharu pasukan Magpies, Eddie Howe menegaskan kelmarin dia tidak tahu apa-apa tentang pendekatan berpotensi daripada kelabnya. – AFP