Penggambaran Batman terhenti, Pattinson positif COVID-19

Penggambaran di Britain untuk filem Batman terbaharu telah dihentikan setelah bintangnya Robert Pattinson dilaporkan positif COVID-19, hanya beberapa hari selepas penggambaran dilanjutkan.

“Seorang anggota produksi The Batman telah disahkan positif COVID-19, dan mengasingkan diri sesuai dengan protokol yang telah ditetapkan,” kata Warner Bros dalam satu kenyataan kepada AFP.

“Penggambaran dihentikan buat sementara waktu.”

Studio tersebut tidak memberi nama orang yang dijangkiti atau menunjukkan bila penggambaran akan disambung semula.

Namun sebilangan penerbitan perdagangan Hollywood, termasuk Variety dan The Hollywood Reporter, mengatakan bahawa mereka telah mengesahkan bahawa Pattinson yang berusia 34 tahun adalah anggota pelakon yang dijangkiti.

Pihak Pattinson tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen.

Pengeluaran untuk filem baharu misteri gelap gaya detektif ‘Caped Crusader’ juga terpaksa ditutup pada pertengahan produksi pada bulan Mac lalu kerana wabak itu.

Pengarah Matt Reeves mengatakan bahawa versi yang akan dikeluarkan pada bulan Jun depan – diilhamkan oleh filem klasik noir seperti Chinatown dan Taxi Driver, dan akan bertemu dengan Bruce Wayne pada tahun keduanya sebagai Batman, cuba menyelesaikan satu siri kejahatan. – AFP

Penggambaran untuk filem Batman terbaharu, yang dibintangi oleh Robert Pattinson, telah dihentikan di Britain setelah pelakon itu dilaporkan positif COVID-19, hanya beberapa hari setelah penggambaran dilanjutkan. – AFP