Thursday, June 1, 2023
34.6 C
Brunei

  -

  Perselisihan keluarga, 11 maut di barat laut Pakistan

  PESHAWAR, PAKISTAN, 21 MAC – Lelaki bersenjata membunuh 11 orang termasuk seorang ahli politik tempatan terkemuka di barat laut Pakistan, kata polis hari ini, serangan hendap yang dipersalahkan atas dendam selama beberapa dekad antara keluarga.

  Perselisihan antara keluarga merupakan perkara biasa di Pakistan, tetapi di kawasan pergunungan di barat laut di mana masyarakat mematuhi kod penghormatan puak tradisional, mereka boleh berlarutan dan ganas.

  Polis berkata, ketua majlis daerah di wilayah Khyber Pakhtunkhwa, Atif Munsif Khan, 42 tahun, terbunuh kelmarin di bandar Havelian, 33 kilometer (20 batu) utara Islamabad.

  Pegawai polis daerah Omar Tufail memberitahu AFP bahawa ‘sehingga lima orang melepaskan tembakan dari dua pihak’ ke atas kenderaan yang membawa Khan dan 10 yang lain, termasuk pengawal peribadi dan pengiring polis, “membunuh mereka semua di tempat kejadian.” – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Budak 3 tahun maut ditikam di Australia

  SYDNEY, 1 JUN - Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut dan seorang lelaki berusia 45 tahun kritikal akibat ditikam dalam kejadian yang berlaku...
  - Advertisment -