Friday, December 1, 2023
24.9 C
Brunei

  -

  Pesta kad merah

  ANKARA, 7 NOV – Perlawanan akhir piala bola sepak tempatan Argentina pada Ahad menyaksikan beberapa detik menarik apabila 10 kad merah dilayangkan pada pertembungan Boca Juniors menentang Racing Club.

  Pada kejohanan itu, Racing Club menewaskan Boca Juniors, juara liga Argentina dan piala domestik tahun ini dengan keputusan 2-1 selepas masa tambahan. Namun, gol kemenangan Racing Club itu mencetuskan siri pergaduhan menyebabkan pengadil Piala Dunia FIFA, Facundo Tello, melayangkan tujuh kad merah kepada pemain Boca Juniors dan tiga lagi kepada Racing Club, lapor Agensi Anadolu.

  Pemain Boca yang dibuang padang ialah Sebastian Villa, Alan Varela, Luis Advincula, Carlos Zambrano, Diego Gonzalez, Frank Fabra dan Dario Benedetto. 

  Johan Carbonero dari Racing Club, penjaring gol kemenangan Alcaraz, dan Jonathan Galvan turut menerima kad merah. Kebanyakan pemain dibuang padang disebabkan bergaduh. – Bernama

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Reaktor gabungan nuklear eksperimen Jepun dirasmikan

  TOKYO, 1 DIS - Reaktor gabungan nuklear eksperimen terbesar di dunia yang sedang beroperasi dirasmikan di Jepun hari ini, sebuah teknologi pada peringkat awal...