Sunday, December 4, 2022
22.7 C
Brunei

-

Pesta ‘Pokemon Go’ di Chicago

CHICAGO, 23 Julai – Pesta ‘Pokemon Go’ utama di Chicago diadakan kelmarin untuk meraikan ulang tahun satu tahun permainan maya itu yang menjadi sangat teruk ketika gangguan teknikal menghalang banyak peminat daripada melayari.

Masalah itu memaksa Niantic Inc., pemaju permainan realiti untuk mengeluarkan kenyataan yang mengatakan semua orang yang mendaftar untuk acara tersebut akan mendapatkan bayaran balik sepenuhnya untuk tiket AS$20 dan AS$100 dalam kredit bagi penggunaan aplikasinya.

Ketua Pegawai Eksekutif Niantic, John Hanke mengambil alih pentas di Taman Grant Chicago untuk menangani ribuan peminat Pokemon yang kecewa.

Sesetengah yang hadir telah membayar sebanyak AS$400 dalam talian untuk tiket, yang dijual dalam masa beberapa minit selepas dilancarkan pada Jun. Walaupun tidak ada angka kehadiran rasmi, penganjur telah merancang sebanyak 20,000 pemain Pokemon dan ‘jurulatih’ di festival yang dibida oleh Niantic sebagai acara ulang tahun rasmi pertama di dunia.

Seorang ibu dan anaknya menyertai Pesta Pokemon Go di Chicago, Amerika Syarikat pada 22 Julai 2017. – Xinhua
Seorang ibu dan anaknya menyertai Pesta Pokemon Go di Chicago, Amerika Syarikat pada 22 Julai 2017. – Xinhua

“Keseronokan ini hanya telah dikurangkan secara drastik kerana apa yang kami alami hari ini,” kata Haberkorn kepada Chicago Tribune.

Pada hari itu, Ketua Pegawai Pemasaran Niantic, Mike Quigley cuba mengalihkan perhatian pemain-pemain yang kecewa dengan mengumumkan bahawa setiap orang yang mengimbas kod apabila mereka memasuki taman itu akan secara automatik menerima Legenda Pokemon Lugia, makhluk yang jarang dijumpai dan kuat serta sukar dikalahkan dalam pertempuran maya. – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -