Thursday, September 29, 2022
22.6 C
Brunei

Phoenix Suns sukar kekang Miami Heat

-

PHOENIX, 9 JAN – Tyler Herro mengharungi perlawanan jaringan terbaiknya musim ini. Duncan Robinson turut menyaksikan persembahan yang sama.

Semuanya membantu kepada kemenangan hebat untuk Miami Heat, yang memecahkan rekod dengan 22 three-point dalam kemenangan 123-100 ke atas Phoenix Suns yang mendahului NBA kelmarin.

Herro menambah 33 mata manakala Robinson menambah sebanyak 27 mata. Kedua-dua pemain itu dikeluarkan dari bangku simpanan untuk Heat yang kekurangan pemain, mereka mempunyai 11 pemain dalam senarai tidak aktif, termasuk bintang pemain pengawal, Jimmy Butler.

“Saya teruskan memuji pasukan kerana kekal untuk momen ini, memberi tumpuan kepada penyelesaian dan memikirkan cara untuk memperbaiki dan bermain dengan cukup baik untuk menang,” kata jurulatih Heat, Erik Spoelstra. “Satu demi satu.”

Heat membuat 50 peratus daripada 44 percubaan mereka dari jarak three-point. Malam yang sangat baik untuk Robinson, membuat lapan jaringan three-point, termasuk jaringan pada suku keempat mengembalikan rali Suns yang singkat itu.

Aksi Tyler Herro dari Miami Heat memacu di sekitar Cameron Payne dari Phoenix Suns semasa separuh masa pertama permainan bola keranjang NBA Sabtu, 8 Januari, di Phoenix. – AP

“Kami mempunyai ramai pemain yang benar-benar boleh menjaring, yang jelas membantu,” kata Robinson.

Herro mempunyai prestasi permainan yang cemerlang, membuat 12 daripada 20 jaringan, termasuk tiga three-point. Dia menambah lima rebound dan tiga assist. Pemain berusia 21 tahun itu mencatat purata lebih 20 mata musim ini walaupun hanya memulakan 10 perlawanan.

“Dia baru sahaja mendapatkan rentak permainan yang hebat,” kata Spoelstra.

Senarai yang tipis tidak menghalang Miami dari permulaan yang sengit. 52 peratus percubaan jaringan dari Heat pada suku pertama dan mendahului 33-29.

Mereka bermain dengan lebih baik pada suku kedua dan mendahului 71-50 pada masa rehat. Robinson menjaringkan 19 mata selepas keluar dari bangku simpanan, kesemuanya enam jaringan three-point. Herro menambah 17 mata. Miami menjaringkan 15 daripada 30 dari jarak three-point pada separuh masa pertama dan pemain bangku simpanan itu menjaringkan 40 mata.

Miami sedikit tenang pada separuh masa kedua tetapi mereka sukar untuk mengejar perlawanan. The Suns mempunyai tiga kemenangan berturut-turut yang ditamatkan dalam kekalahan yang jarang berlaku di tempat sendiri. – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Jepun beri penghormatan kepada Abe

TOKYO, 27 SEPT – Rakyat Jepun dan perwakilan asing memberikan penghormatan terakhir kepada bekas perdana menteri Shinzo Abe pada majlis pengebumian negara mengundang kontroversi...

Dibunuh hanya kerana salah eja

- Advertisment -