Pistons tewaskan Rockets

HOUSTON, 15 DIS – Apabila pasukan Detroit Pistons selesa memimpin perlawanan memasuki suku keempat kelmarin, jurulatih Dwane Casey tahu Houston Rockets akan bangkit di saat-saat akhir dia memerlukan seseorang untuk mengekang kebangkitan itu.

Dia mendapat dorongan daripada Derrick Rose, yang bangkit dari bangku untuk menjaringkan 10 daripada 20 mata di suku keempat bagi membantu Pistons mengalahkan Rockets 115-107.

“Itulah yang anda akan dapat dan itulah liga apabila kita mempunyai pemain yang boleh mencipta jaringan sendiri,” kata Casey. “Dan dia melakukannya walaupun berdepan dengan kesukaran.” Luke Kennard menjaringkan 22 mata ketika Pistons tidak menjaringkan gol dalam dua suku terakhir dan meningkatkan persembahan di separuh masa kedua.

Houston menggunakan 9-2 run, dengan tiga jaringan melalui Chris Clemons, untuk mendahului 112-107 dengan perlawanan berbaki 41 saat. Tetapi Tony Snell membuat dua lontaran percuma selepas itu dan Bruce Brown melakukan satu daripada dua dua lontaran percuma selepas Houston kehilangan peluang untuk memastikan kemenangan. – AP

Aksi Pemain Detroit Pistons, Derrick Rose (kiri) dan pemain Houston Rockets, James Harden semasa separuh masa kedua perlawanan bola keranjang NBA di Houston. – AP