Friday, June 2, 2023
27.4 C
Brunei

  -

  Potret karya guru seni tambat hati juri

  Potret hasil karya Awang Faizal berjaya menambat hari para juri peraduan sekali gus menempatkan beliau di tempat pertama bagi Kategori ‘A’.

  Oleh Salawati Haji Yahya

  BANDAR SERI BEGAWAN, 30 Ogos – Potret Baginda Sultan karya Awang Faizal bin Hamdan berjaya menambat hati juri sekali gus memenangi tempat pertama Kategori A dalam Peraduan Seni Lukisan sempena Sambutan Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam ke-71, pada tahun ini.

  Ketika ditemu bual, Awang Faizal melahirkan perasaan teruja dan tidak menyangka bahawa potret Baginda Sultan yang dihasilkannya akan berjaya mendapat tempat di hati para juri.

  Tenaga pengajar dalam bidang seni lukis itu juga memberitahu, peraduan berkenaan juga mendapat penyertaan daripada golongan pelajar dan ini bererti ia bersaing dengan golongan pelajar dan ini merupakan satu persaingan yang sihat.

   

  (Ikuti berita lanjut dalam Media Permata)

  http://digital.mediapermata.com.bn

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun, AS sahkan kerjasama, tentang pelancaran satelit Korea Utara

  TOKYO, 2 JUN - Menteri Pertahanan Jepun, Yasukazu Hamada dan Setiausaha Pertahanan AS, Lloyd Austin mengesahkan kelmarin bahawa kedua-dua negara akan bekerjasama menentang pelancaran...
  - Advertisment -