Thursday, August 11, 2022
23.3 C
Brunei

Prestasi Tok Gajah beransur pulih

-

KUANTAN, 2 OGOS – Kejayaan menewaskan Kedah Darul Aman (KDA) FC 2-0 pada saingan Liga Super di Stadium Darul Makmur, di sini semalam, merupakan kemenangan kedua berturut-turut yang berjaya dilakar Sri Pahang FC sekali gus menunjukkan prestasi pasukan ini semakin beransur meningkat.

Ketua Jurulatih Interimnya Datuk Dollah Salleh berkata kerjasama antara pemain juga dilihat semakin baik, namun beliau akui masih terdapat beberapa kesilapan kecil yang perlu diperbaiki.

“Malam ini, pemain bermain dengan baik pada separuh masa pertama sebelum rentak kami berubah kerana terikut-ikut dengan rentak lawan yang bermain secara perlahan.

Bagaimanapun hal itu dapat diatasi dengan disiplin pemain untuk mencatat kejayaan,” katanya kepada pemberita selepas perlawanan tamat.

Pada perlawanan itu, dua gol Tok Gajah dijaringkan penyerang muda Andres Steven Rodriguez pada minit ke-31 disusuli gol kemenangan pada minit ke-67.

Sementara itu, pengendali KDA FC Aidil Sharin Sahak mengakui ketiadaan beberapa tonggak utama pasukan akibat kecederaan mempengaruhi persembahan Helang Merah pada perlawanan itu yang merupakan kekalahan kedua berturut-turut selepas tewas 1-2 kepada Kuala Lumpur City FC, Rabu lepas. – Bernama

 

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Virus Langya jangkiti 35 individu di China

BEIJING, 10 OGOS – Saintis-saintis telah mengesan virus baharu yang dikatakan berasal dari haiwan di timur China yang telah menjangkiti puluhan orang, lapor BBC...
- Advertisment -