Proton Iriz milik Dayangku Hajah Ruby

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 JAN – Bagai bulan jatuh ke riba, itulah perumpamaan yang sesuai diungkapkan bagi Dayangku Hajah Ruby @ Nur’Iyazi binti Pengiran Haji Jali apabila diumumkan sebagai pemenang utama bagi Kempen Swipe & Scan Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) sekali gus memandu pulang sebuah kereta Proton Iriz.

Ketika ditemui pada majlis penyampaian hadiah yang berlangsung di Pusat Beli-belah OneCity, hari ini, Dayangku Hajah Ruby tidak dapat menahan sebak sehingga mengalirkan air mata atas kemenangan yang sudah semestinya langsung tidak diduganya itu.

Beliau yang gemar berbelanja keperluan seharian bersama keluarganya di pusat membeli-belah tersebut menyatakan bahawa beliau berhasrat untuk menggunakan dan sama-sama mengongsikan kenderaan yang baharu saja dimenanginya itu bersama ahli keluarganya.

Hadir bagi menyempurnakan majlis penyampaian hadiah kepada para pemenang bagi kempen tersebut ialah Penolong Ketua Kumpulan Perbankan Runcit BIBD, Awang Syabil ‘Arifin bin Jamil.

Turut hadir bagi sama-sama menyampaikan hadiah ialah wakil pengurusan OneCity, Lau Soon Lin.

Di samping hadiah utama tersebut, majlis turut menyaksikan seramai 30 orang pemenang bertuah lainnya membawa pulang pelbagai baucar dan hadiah istimewa dalam cabutan bulanan bagi kempen berkenaan.

Di sepanjang kempen berlangsung, pelanggan yang menggunakan kad kredit dan debit BIBD atau BIBD QuickPay di vendor yang mengambil bahagian di pusat membeli-belah berkenaan berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik antaranya Apple iPhone, peranti Apple, pelbagai baucar membeli-belah dan baucar tunai bernilai sehingga $1,000.

Kempen berkenaan adalah salah satu daripada kempen yang disusun oleh BIBD untuk memberi ganjaran kepada pelanggannya dan merupakan cara untuk menghargai sokongan dan kesetiaan mereka.

Ia juga bertujuan untuk menyokong ekonomi tempatan di tengah pandemik COVID-19 dengan menggalakkan pelanggan membeli daripada vendor tempatan.

Dayangku Hajah Ruby @ Nur’Iyazi (kiri) membawa pulang sebuah kereta Proton Iriz setelah diumumkan sebagai pemenang utama bagi Kempen Swipe & Scan BIBD. – Gambar oleh Ak Zaki Kasharan
Pemenang-pemenang Kempen Swipe & Scan BIBD bergambar ramai.