Tuesday, November 28, 2023
25.3 C
Brunei

  -

  Raih ganjaran pahala ingati kelahiran Rasulullah SAW

  Oleh Nurdiyanah R. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 29 SEPT – Dalam sama-sama meraih ganjaran pahala memperingati hari kelahiran junjungan besar Rasulullah SAW, salah sebuah keluarga di Kampung Manggis Satu turut tidak ketinggalan berhimpun bersama ahli keluarga dan saudara mara terdekat serta jiran tetangga dengan mengadakan Majlis Tahlil dan Doa Selamat, baru-baru ini.

  Majlis yang diadakan di kediaman Haji Jaidi bin Haji Hidup dan Hajah Tiara binti Haji Pudin itu turut diserikan dengan acara Dikir Maulud beramai-ramai.

  Dengan majlis perhimpunan penuh berkat itu, mencerminkan sifat kekeluargaan yang erat dengan menyemai akhlak baik sepertimana Rasulullah SAW yang merupakan seorang pemimpin yang dapat dijadikan contoh terbaik, salah satunya dalam mendidik keluarga.

  Gambar ramai pada majlis perhimpunan bersama keluarga dan jiran tetangga bagi memperingati hari kelahiran junjungan besar Rasulullah SAW. – Gambar serahan Dayang Aziemah
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih dari 2 minggu, 41 pekerja terowong masih terperangkap

  NEW DELHI, 28 NOV - Pasukan penyelamat di India mula menggali secara manual kelmarin dengan harapan dapat mencapai 41 pekerja binaan yang terperangkap dalam...