Monday, October 2, 2023
22.6 C
Brunei

  -

  Raikan kepulangan Thompson dengan kemenangan

  LOS ANGELES, 10 JAN – Juara tiga kali NBA, Klay Thompson kembali daripada kecederaan selama 31 bulan kelmarin ketika pasukan Golden State Warriors meraikan “Hari Klay” dengan kemenangan 96-82 ke atas pasukan Cleveland Cavaliers.

  Thompson, pemain yang telah memenangi gelaran juara bersama Warriors pada tahun 2015, 2017 dan 2018 dan ketibaannya diraikan dengan meriah di Pusat Chase, San Francisco. Itu adalah perlawanan pertamanya setelah kembali ke gelanggang, Warriors telah memanggilnya sebagai tempat mereka sendiri sejak September 2019.

  Thompson menjaringkan mata pertama untuk Warriors dalam perlawanan dikuasai mereka, menghindari apa sahaja keraguan apabila dia kembali dengan memberikan jaringan dunk pada baki 2:56 untuk separuh masa pertama, gelecekkan pantas melepasi pemain tengah Cleveland, Jarret Allen dan membuat jaringan melepasi dua pemain lawan.

  Dia membuat para penyokong berdiri, begitu juga dengan raut muka yang diberikannya ketika dia berlari ke bawah gelanggang menuju posisi pertahanan.

  Sebelum separuh masa tamat, dia juga menjaringkan ­three-point pertamanya.

  Tiada apa-apa yang tentatif dalam permainan Thompson kerana dia bermain hanya dalam masa bawah 20 minit dalam empat hingga lima minit pada setiap suku perlawanan.

  Dia telah memperoleh 17 mata pada tujuh dari 18 jaringan, merebut tiga rebound dan menghalang percubaan jaringan ketika Warriors menguasai perlawanan serta menambah mata kepada 30-9, menyamai kedudukan dengan pasukan Phoenix Suns untuk rekod terbaik dalam liga.

  “Saya gembira berada di luar sana melakukan apa yang saya suka,” kata Thompson kepada NBA TV. “Mendapatkan rentak saya semula, rasanya sangat bagus.” – AFP

  Aksi Klay Thompson (kiri) ketika menentang pemain Cleveland Cavaliers, Darius Garland pada separuh masa pertama permainan bola keranjang NBA di San Francisco, 9 Januari. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Ikan paus langgar bot, 1 maut, 1 cedera  

  SYDNEY, 1 OKT - Seorang lelaki maut dan seorang lagi cedera selepas seekor ikan paus melanggar sebuah bot di luar pantai timur Australia, kelmarin,...

  Singa baham tuan