Sunday, December 4, 2022
31.7 C
Brunei

-

Rasulullah contoh paling unggul

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah berkenan mengurniakan titah perutusan sempena Sambutan Maulud Nabi Muhammad S.A.W tahun 1439H/2017M. – Gambar oleh Infofoto

BANDAR SERI BEGAWAN, 1 Dis – Memang tidak diragukan lagi, bahawa Rasulullah S.A.W adalah contoh ikutan yang paling unggul melaksanakan keadilan.

Baginda tidak pernah melakukan sebarang kezaliman, sehingga pernah bersabda, maksudnya: “Sekiranya Fatimah binti Muhammad mencuri, nescaya aku akan potong juga tangannya.”

“Inilah gambaran keadilan Rasulullah. Dalam sejarah tiada siapa pun yang penah dizalimi oleh Baginda. Semua orang menikmati keadilan daripada Baginda, walaupun golongan musyrik yang memusuhi Baginda,” titah Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam sempena Sambutan Maulud Nabi Muhammad Shallallahu ‘Alaihi Wasallam Tahun 1439/2017M. (Klik di sini untuk berita lanjut)

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -