Raveena kenang pernah kena body shaming

Aktres Raveena Tandon saat ini sedang meraikan kejayaan karya terbaharunya, KGF: Chapter 2 dan bertemu media dalam beberapa siri temu bual.

Selain berbicara mengenai sekuel filem yang pertama kali ditayangkan pada tahun 2018 itu, Raveena turut bercakap mengenai pengalamannya sebagai anak seni yang pernah menerima body shaming bukan sahaja dari khalayak, namun dalam kalangan media.

Dia mengatakan masih ingat bagaimana dirinya ‘berdiri’ dan menepis pandangan skeptikal media tentang bentuk badannya dan rakan seperjuangan, Aishwarya Rai yang berubah selepas masing-masing melahirkan anak mereka.

Dalam laporan The Hindustan Times, Ravenna masih ingat bagaimana Aishwarya menerima body shaming selepas dia melahirkan anak pertamanya, Aaradhya Bachchan pada tahun 2011.

Katanya saat itu mereka berada dalam satu sidang media apabila Aishwarya dan dirinya menerima soalan berkaitan bentuk tubuh yang berubah semakin berisi atau kata lainnya, gemuk.

“Saya ingat lagi pernah mengalami body shaming selepas melahirkan anak lelaki dan terus bekerja selepas habis pantang.

“Kebetulan saya dan Aishwarya berada dalam satu sidang media dan mengalami body shaming.

“Wartawan bertanya kepada saya: ‘Raveena, berat badan awda telah bertambah dengan banyak. Awda pernah menjadi bintang yang dipuja.”

Dan saya menjawab, “Saya katakan kegemukan saya boleh diturunkan atau hilang, tapi adakah awda boleh mengubah wajah awda?”

Dia kemudian membela Aishwarya yang turut mengalami kenaikan berat badan selepas melahirkan anak dan hal tersebut membuatkan aktres tersebut ikut terkena body shaming. – Agensi

Raveena berkongsi mengenai pengalamannya sebagai anak seni yang pernah menerima body shaming bukan sahaja dari khalayak, namun dalam kalangan media. – Agensi