Rekaan Commando Raider tampil lebih lasak

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 MEI – Luminox Commando Raider baharu direka untuk memberi penghormatan kepada unit tentera di seluruh dunia dan direka bentuk untuk memenuhi keperluan anggota tentera dan polis profesional yang aktif, serta pencinta pengembaraan, jam tangan analog yang sesuai untuk mereka yang inginkan kepentingan, boleh dipercayai dan serba boleh.

Commando Raider menggabungkan semua butiran Luminox unggul; lasak, bercahaya, kalis air dan mudah dibaca. Raider juga menampilkan bezel kira detik satu arah Carbonox dengan kompas, dalam bekas 46mm Carbonox yang ringan dan sangat tahan lama dengan sand-colored dial.

Bagi melengkapkan reka bentuk yang bertemakan unsur ketenteraan, fon Commando Raider adalah berdasarkan stensil ketenteraan yang ada di mana-mana, manakala jarum kompas hijau pada bezel berwarna aluminium teranod dalam apa yang Luminox panggil Night Vision Green, yang sepadan dengan warna yang dilihat melalui gogal penglihatan malam.

Sementara itu, Commando Raider juga dilengkapi dengan sistem LLT Luminox, memastikan jam tangan kelihatan dalam keadaan cahaya malap atau tiada cahaya, tidak perlu bergantung pada sumber cahaya luaran. Ia juga dilengkapi dengan tali khas cut-to-fit berjenama Luminox.

Commando Raider ialah salah satu jam tangan Luminox terbaharu, dicipta untuk menghormati kakitangan tentera dan penguatkuasa undang-undang, dan menyediakan jam tangan yang menawan, boleh dipercayai dan serba boleh untuk generasi baharu pengembara luar. Selain itu, ia juga sesuai untuk dipakai sepanjang hari.

Jam tangan tersebut turut dilengkapi dengan sistem LLT Luminox, memastikan ia kelihatan dalam keadaan cahaya malap atau tiada cahaya.
Commando Raider baharu direka untuk memenuhi keperluan anggota tentera dan polis serta pencinta pengembaraan.