Rizqun tampil masakan Brunei, Timur Tengah

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 7 OKT – Rizqun Coffee House, hari ini, telah memperkenalkan menu terbaharu sempena promosi masakan Brunei iaitu Udang Masak Lemak Tempoyak.

Sempena promosi berkenaan, Rizqun Coffee House juga memperkenalkan promosi bulanan masakan antarabangsa dengan tema ‘Shashlik’.

Promosi ‘Shashlik’ yang berlangsung sepanjang Oktober dihasratkan untuk memperkenalkan lagi masakan antarabangsa dari Timur Tengah kepada orang ramai dengan cita rasa yang unik.

Menurut kenyataan Rizqun Coffee House, Shashlik merupakan masakan Arab berupa shawarma yang dibalut dengan tortila berintikan ayam panggang, manakala yang lainnya seperti udang panggang dan sotong panggang ala Arab.

Selain itu, Rizqun Coffee House juga memperkenalkan promosi bufet iaitu Nasi Jembalaya dengan sayur-sayuran, ayam panggang madu, gulai kambing, udang mentega, filet ikan dan sayur brokoli tofu.

Menu pencuci mulut yang terkini pula ialah ‘Seafood on Ice’, ‘Caesar Salad’, kerabu nanas, kerabu nasi, baklava dan basbousa.

Sepanjang promosi tersebut, restoran berkenaan menyediakan bermacam-macam jenis set menu masakan seperti lok-lok dan banyak lagi.

Set menu sampingan juga menyediakan kaunter ambuyat dan ikan tenggiri dengan sos asam jawa dan sos kicap.

Masakan Udang Lemak Tempoyak yang merupakan salah satu hidangan masakan Brunei.