Rodgers dedah hubungan keluarga dingin sejurus keluar dari Celtic

LONDON, 2 JUN – Pengurus Leicester City, Brendan Rodgers mendakwa dia dipinggirkan oleh beberapa keluarganya sejak berhenti dari Celtic untuk kembali ke Liga Perdana Inggeris.

Bekas pengurus Liverpool, Rodgers menimbulkan kemarahan terhadap peminat Hoops ketika dia meninggalkan juara Scotland itu untuk mengambil tugas di Foxes pada Februari 2019.

Dengan beberapa keluarga terdekat Rodgers yang menyokong pasukan Glasgow itu, pengurus yang berusia 47 tahun itu telah mendedahkan bahawa dia juga merasakan hubungan yang dingin.

Menurut Rodgers “Selepas saya meninggalkan Celtic, keluarga saya merasa bingung dan saya seperti tidak percaya.

“Saya mempunyai hubungan dengan mereka dan mereka tidak bercakap dengan saya sejak saya meninggalkan Celtic.

“Kerana itu sangat bererti bagi mereka. Dan jika kamu meneruskannya terlalu banyak, kamu tidak akan pernah melakukan apa-apa.

“Tetapi saya mempunyai beberapa kenangan yang tidak dapat dilupakan di Celtic yang akan tinggal bersama saya sepanjang hayat yang masih saya fikirkan sekarang dan dijadikan sebagai satu pengalaman.” – AFP

Rodgers menimbulkan kemarahan kepada peminat Hoops ketika dia meninggalkan juara Scotland itu untuk mengambil tugas di Leicester pada Februari 2019. – AFP