Thursday, November 30, 2023
25.8 C
Brunei

  -

  RTB meterai perjanjian tajaan

  Oleh Sim Y. H. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 17 NOV – Radio Televisyen Brunei (RTB) telah mengadakan Majlis Menandatangani Perjanjian Tajaan bagi Pertandingan Peringkat Akhir Bintang Kecil 2023, RTB Mini Media Karnival dan Best914 ke-18 yang berlangsung di Business Class Lounge, Hotel Radisson, di sini, kelmarin.

  Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh RTB, menandatangani bagi pihak RTB ialah Pemangku Pengarah, Pengiran Haji Ismail bin Pengiran Haji Muhammad Kifli.

  Bagi Pertandingan Akhir Bintang Kecil 2023, syarikat-syarikat penaja adalah Jannath Department Store, Firoz Jaya Silkhouse dan Hotel Radisson Brunei Darussalam.

  Manakala itu, bagi acara RTB Mini Media Karnival 2023 dan Best914 ke-18, para penaja terdiri daripada Syarikat Datastream Digital Sdn Bhd (DST), Syarikat Pemasaran Brunei Shell Sdn Bhd, Pappu Restaurant & Catering, Milimewah Department Store, D’Sunlit Sdn Bhd, NBT Brunei Sdn Bhd, Axsel Jaya Insurance Agency, Abdul Razak Holdings, Coffee Bean & Tea Leaf, Incomm Sdn Bhd, Netcom Computer House dan Intracorp Sdn Bhd.

  Setiap syarikat telah diwakili oleh pengurus atau wakil syarikat masing-masing untuk menandatangani perjanjian dan seterusnya menerima sijil penghargaan.

  Pengiran Haji Ismail bertukar-tukar dokumen perjanjian semasa majlis berkenaan. – GAMBAR SERAHAN RTB
  GAMBAR SERAHAN RTB

  Bintang Kecil 2023 diadakan buat kali ke-42 dan ia mula diperkenalkan oleh Perkhidmatan Radio, RTB pada 1978. Pertandingan itu menjadi platform bagi mencungkil dan mengasuh bakat kanak-kanak yang berumur antara enam hingga 12 tahun dalam bidang nyanyian dan dihasratkan untuk mendukung perkembangan dan mewarnai lagi industri seni tanah air.

  Pertandingan Akhir Bintang Kecil 2023 akan berlangsung pada 25 November, pukul 8 malam yang berlangsung di Dewan Digadong, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan.

  Selain itu, RTB Mini Media Karnival 2023 turut diadakan bermula pada 1 hingga 3 Disember di The Mall Gadong. Ia merupakan salah satu usaha RTB dalam mempromosikan produk dan perkhidmatan terkini.

  Karnival kali ini akan memfokuskan kepada perkhidmatan radio dengan memperkenalkan lagi program-program terbaharu di setiap stesen radio.

  Salah satu program yang diadakan semasa karnival itu nanti ialah Pertandingan Best914 ke-18 dengan Best 914 mula diperkenalkan pada 2002. Ia merupakan susulan menerusi segmen nyanyian iaitu Vokal Pelangi yang disiarkan setiap Rabu, pukul 4 petang.

  Juara bulanan menerusi segmen itu kemudiannya bersaing semula di pentas Best914 sebagai finalis. Pertandingan Best914 ke-18 akan berlangsung pada 2 Disember, pukul 8 malam.

  Orang ramai adalah dialu-alukan hadir menyaksikan dan memeriahkan lagi pertandingan-pertandingan serta karnival berkenaan.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...