Wednesday, March 22, 2023
22.9 C
Brunei

-

Ryan Reynolds kini pemilik kelab bola

Daripada wira-wira subversif kepada dokumentari sukan, bintang Hollywood, Ryan Reynolds berkata dia memberi tumpuan untuk meneroka bentuk penceritaan baharu, selepas dia menerima penghormatan industri filem yang berprestij.

Bintang filem komik seperti Deadpool dan Green Lantern menjadi tajuk utama tahun lalu apabila dia membeli pasukan bola sepak Wales, Wrexham, bersama rakan pelakon, Rob McElhenney.

Pengambilalihan mereka dan bidaan pasukan peringkat kelima yang seterusnya untuk kenaikan pangkat menjadi subjek dokumentari terkenal, ‘Welcome to Wrexham’, yang merupakan trend terbaharu dokumentari sukan di belakang tabir.

“Sukan adalah penceritaan yang berlaku dalam masa nyata. Jadi saya suka menerapkannya kepada Wrexham,” kata Reynolds di majlis gala Beverly Hills pada Khamis.

“Saya telah jatuh cinta bukan sahaja dengan Wrexham, tetapi rakyat Wales. Saya tahu saya akan menetap di bandar ini, cuma saya tidak tahu ia akan pergi sejauh ini secepat ini.

“Ia sangat mengagumkan. Ia benar-benar salah satu keistimewaan besar dalam hidup saya.”

‘Welcome to Wrexham’ adalah luar biasa kerana bintang dan penerbitnya mengambil alih pemilikan kelab itu – walaupun mengakui hampir tidak tahu apa-apa tentang bola sepak – dokumentari sukan secara umumnya semakin popular sejak kebelakangan ini. – AFP

Ryan Reynolds dan Rob McElhenney mengambil alih kelab bola Wrexham dan menjadikannya sebagai dokumentari sukan, ‘Welcome to Wrexham’. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S, Jepun perlu lupakan sejarah lampau

SEOUL, 21 MAC - Presiden Korea Selatan, Yoon Suk Yeol hari ini berkata hubungan dua hala antara Korea Selatan dan Jepun perlu bergerak ke...
- Advertisment -