Tuesday, August 9, 2022
22.7 C
Brunei

Saya tidak pernah terfikir mengenainya – Harith Danial

-

KUALA LUMPUR, 10 JAN – Mempunyai sebuah gelanggang skuasy di bekas sekolah rendahnya, bukanlah suatu yang pernah terfikir oleh pemain skuasy remaja, Harith Danial Jefri.

Namun Harith Danial berkata beliau berasa amat berbangga atas penghormatan yang telah diberikan kepadanya pada Rabu (5 Januari) apabila gelanggang skuasy di Sekolah Kebangsaan Jalan Bintang, Miri yang sebelum ini tidak mempunyai nama, kerana gelanggang itu merupakan tempat beliau mula-mula bermain skuasy.

“Saya rasa gembira tetapi perasaan yang bercampur juga, kerana saya tidak pernah menjangkakan yang mereka akan namakan gelanggang skuasy atas nama saya, dan saya berasa bangga kerana dapat capai kejayaan ini pada usia muda.

“Saya mula berlatih di sana pada usia lapan tahun dan ia bermula pada ketika saya perlu memilih aktiviti kokurikulum dan ia (skuasy) merupakan satu-satunya aktiviti dalam dewan, jadi saya pilihnya,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Pada permulaan kari-ernya, Harith Danial berlatih di bawah naungan jurulatih Jewan Singh Chal dan pada masa ini beliau yang belajar di Sekolah Sukan Bukit Jalil berlatih di bawah jurulatih kebangsaan, Jess Tay.

Pemain berusia 16 tahun itu berkata beliau kini sedang bersedia untuk menyertai Kejohanan Remaja Kebangsaan yang akan diadakan di Pusat Skuasy Nasional Bukit Jalil dari 24
hingga 28 Januari. – Bernama 

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -