Friday, March 31, 2023
23.2 C
Brunei

-

Scheffler kini jadi tumpuan ramai

PONTE VEDRA BEACH, FLORIDA, 14 MAC – Scottie Scheffler akhirnya menang, dan kemudian dia terus menang, dan persoalan tahun lalu ialah bilakah streak yang luar biasa ini akan berakhir.

Sekarang timbul lagi satu persoalan: Adakah ia pernah berakhir?

Walaupun dengan jaket hijau yang menamatkan catatan luar biasa tahun lepas dengan empat kemenangan dalam enam permulaan, berakhir dengan kemenangan di Masters dengan margin tiga mata walaupun meletakkan empat kali di lubang terakhir. Ini berbeza dengan Dustin Johnson, Rory McIlroy, dan Jon Rahm yang mencapai kemuncak kerjaya mereka dengan naik perlahan-lahan.

Kejohanan The Players membawa pandangan berbeza tentang pemain nombor satu dunia.
Scheffler sedang dalam kejohanan besar yang lain, yang semakin mendapat perhatian.

Dia memenangi Terbuka WM Phoenix untuk tahun kedua berturut-turut pada Ahad lalu yang menampilkan Rahm, Justin Thomas dan Nick Taylor. Dia berada satu kaki dari peluang birdie dekat pada lubang ke-18 untuk mengikat kedudukan pendahulu di Bay Hill.

Dan kemudian menentang pemain hebat setakat tahun ini di TPC Sawgrass, Scheffler merampas kawalan dengan markah 65 pada Sabtu lalu dan benar-benar menunjukkan menunjukkan keupayaannya mengawal kejohanan tersebut.

Daripada empat kumpulan terakhir, markah 69 adalah satu-satunya di bawah par
Jordan Spieth berkata, “Saya rasa pasukan di sekelilingnya dan cara dia berfikir… dia sangat tenang.” Scheffler mudah dilupakan tahun lalu walaupun kekal di kedudukan teratas dunia dari Mac hingga Oktober kerana Masters adalah kemenangan terakhirnya tahun ini.

Mudah untuk diabaikan ialah dia tewas di playoff di Colonial kepada pukulan 45 kaki oleh Sam Burns dan hanya satu putt sahaja daripada kemungkinan playoff di AS buka. – AP

Scottie Scheffler selepas memenangi kejohanan The Players, Ahad lalu. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Otai impi meluncur ombak hingga usia 100

FUJISAWA, JEPUN, 30 MAC – Seorang warga emas membuktikan bahawa usia bukan penghalang untuk melakukan pelbagai aktiviti lasak seperti meluncur ombak. Seiichi Sano mula meluangkan...
- Advertisment -