Sunday, September 24, 2023
22.3 C
Brunei

  -

  Serikandi berjaya kumpul 54 pain darah

  Oleh Daniel Lim

  BELAIT, 29 MEI – Lebih 50 orang telah menyertai kempen derma darah yang dianjurkan oleh Kumpulan Syarikat Serikandi pada 26 Mei lalu di Kelab Rekreasi Brunei Shell (BSRC).

  Kempen itu telah berjaya mengumpulkan sebanyak 54 pain darah daripada penyertaan kakitangan Kumpulan Serikandi serta orang awam.

  Kempen itu merupakan sebahagian daripada program tanggungjawab sosial korporat syarikat yang bertujuan untuk membantu meningkatkan bekalan darah di tabung darah Hospital Suri Seri Begawan.

  Pengerusi dan Pengarah Urusan Kumpulan Syarikat Serikandi, Shaikh Khalid bin Shaikh Haji Ahmad, menyatakan dalam ucapan pembukaannya, “Serikandi dengan inisiatif mulia ini ingin menjaga kebajikan pekerja dan memberi impak yang bermakna dalam kehidupan orang lain.”

  Beliau menambah, “Kempen ini juga menjadi peluang bagi kita untuk meningkatkan pengetahuan, meningkatkan kesedaran, dan menggalakkan orang lain untuk turut serta dalam usaha ini yang sangat bermakna.”

  Kempen tersebut juga telah mendapat sokongan daripada beberapa syarikat di bawah Kumpulan Syarikat Serikandi seperti Serikandi Cafe & Restaurant, Ya Nur Trading & Company, Serikandi Oilfield Services Sdn Bhd, Jisco Marine Sdn Bhd, dan Serikandi Kent Energy.

  Salah seorang peserta yang mengikuti kempen menderma darah tersebut.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...