Sham Visa jaga kesihatan demi anak

Seiring peningkatan usia, penyanyi Sham Visa berkata dia mula menitik beratkan soal kesihatan dan penampilan diri.

Menurut Sham, dia mula serius mengenai penjagaan kesihatan kerana bimbang diserang penyakit berbahaya dan mahu melihat anak-anak membesar dalam keadaan sihat.

“Saya ada misi iaitu nak menjadi lebih cergas dan fit menjelang usia 50 tahun. Sekarang ni umur saya dah masuk 49 tahun dan saya perlu menjaga kesihatan.

“Sejak tiga tahun lalu saya mula sedar tidak menjalani kehidupan sihat, jadi saya berhenti makan makanan ringan dan sebagainya.

“Saya nak tengok anak-anak membesar depan mata… andai kata meninggal dunia, saya nak meninggal dalam keadaan sihat dan saya kini sedang menuju ke arah itu,” katanya kepada media.

Sham Visa mula serius mengenai penjagaan kesihatan kerana bimbang diserang penyakit berbahaya dan mahu melihat anak-anak membesar dalam keadaan sihat. – Agensi

Bekas peserta program Gegar Vaganza 2019 ini ditemui semasa pengumuman sidang media Top 5 Anugerah MeleTOP ERA (AME2020) yang diadakan baru-baru ini.

Dalam AME2020, Sham merupakan calon Top 5 untuk kategori Fesyen MeleTOP bersaing dengan empat lagi selebriti iaitu Aliff Satar, Fazura, Mira Filzah dan Syafiq Kyle.

Bercakap mengenai fesyen, Sham mengakui dia mendapatkan rujukan gaya terkini daripada beberapa individu terkenal dalam bidang ini menerusi laman sosial.

Meskipun usia sudah meningkat, itu bukan penghalang untuknya tampil bergaya dan mengikut perkembangan fesyen terkini seperti anak muda yang lain.

“Bidang fesyen ni dah memang lama saya minat, saya ada ikuti beberapa figura fesyen di media sosial dan jadikan mereka sebagai rujukan.

“Ada dari dalam Malaysia dan luar negara, tak perlulah saya sebut siapa mereka… memandangkan saya pun bukanlah mahir sangat tentang fesyen, jadi saya ada juga bertanya dengan kawan-kawan.

“Apabila tercalon dalam kategori ini, saya teruja dan tak menyangka kerana semua calon lain boleh dikatakan dalam kalangan generasi baharu,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Sham berkata dia kini sedang menjalani penggambaran drama 10 episod yang bakal bersiaran di TV3 tidak lama lagi. – Agensi