Simmons bersedia untuk musim NBA

NEW YORK, 6 MEI – Pengawal All Star NBA, Ben Simmons kini kembali sembuh daripada kecederaan belakang dan mungkin bersedia untuk bermain bagi pasukan Philadelphia 76ers jika musim NBA 2019-20 disambung.

Itulah yang dikatakan oleh pengurus besar 76ers Elton Brand semalam dalam satu sidang video, mengumumkan pemain berusia 23 tahun dari Australia itu berada dalam keadaan ‘amat baik’ dalam pemulihan daripada kecederaan bahagian belakang.

“Saya amat optimistik dia akan bersedia untuk bermain jika dan apabila kami diberikan kebenaran untuk meneruskan,” kata Brand.

Musim NBA telah ditutup sejak 12 Mac disebabkan pandemik koronavirus, tetapi Simmons belum bermain sejak 22 Februari.

“Saya memberikan pujian kepada Ben dan kakitangan perubatan kami atas kerja keras mereka sepanjang tempoh pemulihannya,” kata Brand. “Saya memberikan pujian kepada Ben kerana bekerja amat keras sepanjang tempoh ini.”

Apabila musim dihentikan, pasukan 76ers adalah seri dengan Indiana di tempat kelima dalam perlawanan Eastern Conference dengan keputusan 39-26 dan Simmons mengumpul 16.7 mata, 7.8 rebound dan 2.1 mendahului perlawanan. – AFP

Ben Simmons bersedia beraksi untuk Philadelphia 76ers apabila musim NBA disambung semula. – Agensi