Simunovic, Hayes tinggalkan Celtic

LONDON, 31 MEI – Juara Liga Perdana Scotland, Celtic mengumumkan kelmarin bahawa mereka telah memutuskan untuk tidak menyambung kontrak kedua-dua pemain mereka Jozo Simunovic dan Jonny Hayes.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Jozo dan Jonny, kedua-duanya adalah cemerlang yang telah memberikan segalanya kepada Celtic selama beberapa tahun,” kata pengurus Celtic, Neil Lennon.

“Jozo telah menjadi sebahagian daripada kelab untuk seketika waktu dan telah memberikan kami detik-detik yang indah, memainkan peranan yang sangat penting dalam kejayaan kami.

Jonny juga telah menjadi pemain penting untuk kelab ini dalam beberapa tahun terakhirnya.

“Yang penting, kedua-duanya hebat dan semua orang di Celtic mendoakan untuk Jozo dan Jonny serta keluarga mereka yang terbaik untuk masa depan mereka. Kami pasti mereka akan terus berjaya dalam semua yang mereka lakukan.

“Kedua-dua pemain itu meninggalkan Celtic sebagai juara sembilan kali berturut-turut, pencapaian yang terbaik diperolehi, pencapaian yang mereka layak terima dan sesuatu yang saya tahu sangat dihargai mereka.” Pemain tengah Simunovic menyertai Celtic dari Dinamo Zagreb pada tahun 2015 dan terus membuat 125 penampilan untuk kelab sejurus sementara berpulih daripada masalah lutut semasa beliau bersama kelab gergasi Glasgow. – AFP

Aksi Simunovic pada perlawanan yang lalu bersama Celtic. Jozo Simunovic dan Jonny Hayes akan meninggalkan Celtic akhir musim ini. – AFP