Siti Sarah mohon maaf kepada Orang Asli

Enggan mengeruhkan lagi keadaan, penyanyi Siti Sarah memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia terutama masyarakat Orang Asli susulan kontroversi dia didakwa menghina Orang Asli.

Sarah berkata, sebagai seorang penyanyi dan usahawan, dia amat mementingkan etika dalam setiap perkara yang dilakukan termasuklah setiap hantaran yang dimuat naik di media sosial.

“Saya menyusun 10 jari memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia terutamanya kepada masyarakat Orang Asli. Saya amat berharap permohonan maaf saya ini diterima kerana ia bukanlah sesuatu yang disengajakan,” katanya dalam satu kenyataan.

Sarah juga memohon supaya isu itu tidak lagi diperbesarkan lagi.

“Lebih dua dekad berada dalam industri muzik tanah air, saya sangat mementingkan etika dalam setiap perkara yang saya lakukan termasuklah setiap hantaran yang ingin dimuat naik di media sosial. Saya percaya segala perbuatan saya akan menjadi perhatian masyarakat.

Siti Sarah memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia terutama masyarakat Orang Asli susulan kontroversi dia didakwa menghina Orang Asli. – Agensi

“Namun, susulan insiden yang tercetus, ia sedikit sebanyak menjejaskan reputasi saya sebagai selebriti dan usahawan. Di sini, saya ingin jelaskan bahawa saya tidak pernah terlintas untuk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak, malah menghormati seluruh masyarakat di Malaysia,” katanya.

Dalam pada itu, Sarah turut menerima permohonan maaf yang dibuat Pengarah Syarikat House of Ridz Okumura Sdn Bhd, Ridzo Okumura yang memuat naik video perbualan mereka tanpa mendapat keizinan sehingga menjadi tular.

Terdahulu, Sarah menjadi mangsa kecaman warganet di media sosial apabila tular sebuah video mendakwa dia menghina masyarakat Orang Asli.

Video itu menjadi tumpuan warga maya selepas ia dimuat naik seorang individu menerusi akaun Twitter Uncle Barry @fuzirbarry.

Sementara itu, Ridzo Okumura menerusi satu hantaran video yang dimuat naik semalam tampil membuat permohonan maaf terlebih dahulu dan akan lebih peka terhadap setiap perkara yang ingin dilakukan. – Agensi