Wednesday, February 1, 2023
23.8 C
Brunei

-

Skuad Selangor buru pemain import

KUALA LUMPUR, 10 JAN – Pengendali Selangor FC, Tan Cheng Hoe masih ‘bernafsu’ untuk mendapatkan pemain baharu bagi memperkuatkan pasukan dalam mengharungi saingan Liga Malaysia (Liga-M) 2023 biarpun sudah berhasil menandatangani tiga orang pemain tempatan setakat ini.

Beliau berkata skuad Gergasi Merah sedang giat untuk mendapatkan khidmat pemain import sebelum jendela perpindahan pemain ditutup pada pertengahan Februari ini. Cheng Hoe bagaimanapun, enggan mendedahkan butiran lanjut mengenai posisi pemain import yang diinginkannya itu.

“Pemain import yang kita kekalkan pada musim ini ialah Yazan Al-Arab, Richmond Ankrah, Alex Agyarkwa dan Hein Htet Aung. Pemain tempatan yang dibawa masuk pula ialah Muhammad Faisal Abdul Halim, V. Ruventhiran dan Ahmad Khuzaimi Piee.

“Untuk pemain import baharu kita masih mencari dan diharapkan dalam masa terdekat kita dapat mengisi kekosongan itu kerana masa kian suntuk kerana liga akan bermula 24 Feb ini,” katanya. Beliau berkata demikian kepada pemberita pada majlis pengumuman Daikin Malaysia Sdn Bhd selaku penaja semusim pasukan itu bagi mengharungi saingan Liga-M 2023 di Bandar Menjalara, hari ini.

Selangor FC yang mengumumkan Ramon Marcote sebagai pembantu jurulatih kedua di samping Cheng Hoe semalam, dalam masa sama sedang merencana beberapa perlawanan persahabatan di dalam mahupun luar negara sebagai persiapan pasukan menghadapi saingan musim ini.

“Setakat ini latihan pra-musim sudah pun bermula namun disertai beberapa pemain sahaja manakala yang lain sedang beraksi bersama pasukan kebangsaan pada Piala AFF, jadi kita akan tunggu mereka selesai sebelum latihan penuh dijalankan.

“Bagi saya untuk menyaksikan pasukan ini lebih meningkat dari musim sebelumnya dan memberi saingan lebih hebat kepada mana-mana pasukan,” kata Cheng Hoe.

Terdahulu, Selangor FC diwakili Ketua Pegawai Operasi, Alacdin Mostafa dan Pengurus Besar Daikin Malaysia Sales & Service Sdn Bhd, Lawrence Song menandatangani dokumen perjanjian kerjasama kedua-dua pihak sambil disaksikan Presiden Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah Sultan Sharafuddin Idris Shah. – Bernama  

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hampir 50 maut dalam insiden letupan masjid

PESHAWAR, PAKISTAN, 30 JAN – Pegawai polis antara kira-kira 47 orang terbunuh dan 150 lagi cedera dalam satu letupan di sebuah masjid di dalam...
- Advertisment -