Sunday, October 2, 2022
24.1 C
Brunei

Son tidak bimbang kemarau gol

-

LONDON, 9 SEPT – Penyerang Tottenham, Son Heung-min menegaskan dia tidak bimbang dengan kemarau golnya ketika pemain Korea Selatan itu mengintai kembali ke prestasi prolifiknya.

Son menjaringkan 12 gol dalam 14 penampilan terakhirnya musim lalu untuk memperoleh kemenangan Kasut Emas Liga Perdana bersama Mohamed Salah dari Liverpool dengan jumlah keseluruhan 23 gol.

Pemain berusia 30 tahun itu telah gagal menjaringkan gol dalam tujuh perlawanan pembukaan Tottenham musim ini selepas terlepas menjaringkan gol dalam kemenangan 2-0 Liga Juara-Juara Rabu ke atas Marseille.

“Saya okay. sejujurnya, jika saya tidak mendapat peluang dalam permainan saya akan bimbang tetapi saya masih mendapat peluang,” kata Son.

“Dalam beberapa perlawanan, terdapat detik yang tidak menyebelahi. Dalam perlawanan lain, ia adalah penyudah yang buruk. Ini akan menjadikan saya lebih kuat.

“Ini adalah sesuatu yang dapat saya lihat, ia akan menjadi penambahbaikan kerana saya masih mempunyai banyak ruang untuk meningkat.

“Ada ketikanya saya benar-benar kecewa kerana jika saya mempunyai beberapa peluang besar dan bola tidak menjaringkan gol.

“Tetapi saya tidak bimbang mengenainya kerana pasukan, kakitangan serta semua peminat membantu saya.

“Jika saya menjaringkan satu gol, keyakinan saya akan kembali dan saya boleh meneruskan menjaringkan lebih banyak gol,” jelas Son. – AFP

Aksi Son Heung-min (kanan) mengawal bola semasa perlawanan bola sepak Liga Juara-Juara menentang Olympique de Marseille di stadium Tottenham Hotspur, di London, England, Rabu, 7 September 2022. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

19 terbunuh, 28 cedera dalam kejadian letupan bom

ISLAMABAD, 30 SEPT – Sekurang-kurangnya 19 orang terbunuh dan 28 lagi cedera dalam satu kejadian pengeboman nekad di sebuah pusat pendidikan di ibu negara Afghanistan,...
- Advertisment -