Friday, February 3, 2023
23.7 C
Brunei

-

Speedy Tigers kembali positif selepas kekalahan perit

KUALA LUMPUR, 24 JAN – Pasukan hoki Malaysia sudah melupakan kekalahan yang memeritkan demi memburu kemenangan ke atas Afrika Selatan, pada aksi tempat kesembilan hingga ke-16 kempen Piala Dunia 2023 di Stadium Birsa Munda, Rourkela di India, Khamis ini.

Pengurus pasukan Datuk Mirnawan Nawawi berkata suasana dalam kem negara terutama dalam kalangan pemain kembali positif, walaupun mereka dilihat sangat kecewa apabila gagal mara ke peringkat suku akhir, selepas tewas kepada Sepanyol menerusi penentuan pukulan penalti Ahad lepas.

Beliau berkata kekalahan seperti dialami skuad Speedy Tigers bimbingan A Arul Selvaraj pada aksi Crossover di Stadium Kalinga, Bhubaneswar itu bukan perkara asing dalam kejohanan besar.

“Tapi apa yang penting ialah pemain-pemain mampu untuk bangkit kembali dan fokus semula kepada tugas serta tanggungjawab seterusnya.

“Ketika ini fokus harus diberikan kepada perlawanan menentang Afrika Selatan dan saya percaya pemain-pemain mampu melakukan yang terbaik,” katanya menerusi video yang dikongsikan Konfederasi Hoki Malaysia (KHM) kepada media hari ini.

Beliau berkata barisan pemain akan kembali menjalani latihan di padang hari ini, selepas berehat dan menjalani proses pemulihan setibanya di Rourkela dari Bhubaneswar, yang memakan masa satu jam perjalanan dengan menaiki pesawat, semalam.

Menjelang pertembungan Khamis ini, Malaysia memiliki kelebihan di atas kertas berdasarkan kedudukan ranking dunia di tempat ke-10, sementara Afrika Selatan ke-15. – Bernama

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hong kong tawarkan penerbangan percuma selepas COVID

HONG KONG, 2 FEB - Hong Kong bersedia untuk mengalu-alukan kembali pengunjung dari seluruh dunia, kata pemimpinnya hari ini, ketika dia mengumumkan penerbangan percuma...

Korea Utara beri AS amaran

- Advertisment -