Wednesday, June 7, 2023
27.9 C
Brunei

  -

  Spieth sedia sahut cabaran di Kejohanan PGA

  ROCHESTER, AMERIKA SYARIKAT, 18 MEI – Jordan Spieth, yang mengejar karier Grand Slam, mengesahkan hari ini bahawa dia akan bermain dalam Kejohanan PGA selepas dua hari berlatih di Oak Hill untuk menguji pergelangan tangan kirinya yang cedera.

  Pemenang utama tiga kali itu melakukan pukulan tee, bermain sembilan pusingan dengan juara bertahan Justin Thomas kelmarin.

  Spieth tidak bertanding dalam acara Jelajah PGA minggu lalu di Dallas kerana kecederaan yang teruk di pergelangan tangannya tetapi menyatakan dirinya bersedia untuk cabaran pertarungan besar.

  Spieth akan bermula pada pukul 8:22 pagi selepas tee ke-10 pada hari ini bersama Viktor Hovland dari Norway dan pemain Ireland, Shane Lowry.

  Dia akan membuat percubaan ketujuh untuk menyertai pemain yang telah memenangi setiap pertandingan sekurang-kurangnya sekali, senarai yang termasuk Tiger Woods, Jack Nicklaus, Gary Player, Gene Sarazen dan Ben Hogan.

  Keputusan terbaik Spieth dalam acara itu ialah naib juara pada 2015 dan persembahan terbaiknya adalah berkongsi tempat ketiga pada 2019.

  Keadaan sejuk diramalkan untuk cuaca hari ini dengan hujan diramalkan turun malam esok serta hujan lebat sepanjang hujung minggu.

  Pemain nombor satu dunia Jon Rahm, yang memenangi Masters bulan lalu, berusaha untuk memperoleh kemenangan besar kedua berturut-turut apabila dia melakukan tee off bersama juara Terbuka British, Cameron Smith dari Australia dan pemenang Terbuka AS pada 2022, Matthew Fitzpatrick dari England. – AFP

  Reaksi Jordan Spieth dari Amerika Syarikat semasa latihan sebelum Kejohanan PGA 2023 di Oak Hill Country Club pada 17 Mei. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  NZ ambil tindakan penggunaan vape

  WELLINGTON, 6 JUN - New Zealand akan mengambil tindakan tegas terhadap penggunaan vape atau rokok elektronik untuk melindungi golongan mudanya, umum Menteri Kesihatan Ayesha...
  - Advertisment -