Spurs beri kejutan Milwaukee Bucks

LOS ANGELES, 31 OKT – San Antonio menggunakan serangan yang seimbang kelmarin untuk menewaskan juara bertahan NBA, Milwaukee Bucks 102-93, menamatkan kekalahan empat perlawanan dengan kemenangan pertama mereka di gelanggang lawan musim ini.

Pemain Spurs, Dejounte Murray dan pemain simpanan, Bryn Forbes mengetuai serangan sementara lima pemain, termasuk dua daripada bangku simpanan, menjaringkan dua angka untuk Spurs, yang meningkat kepada 2-4 pada musim ini.

Murray menjaringkan 23 mata tertinggi pasukan, Forbes memperoleh 16, Derrick White meraih 17 dan Keldon johnson menamatkan dengan 12 mata dan 11 rebound untuk Spurs. Thaddeus Young turun dari bangku simpanan untuk menjaringkan 10 mata.

“Saya gemar memegang bola, tidak kira apa pun,” kata Murray, yang menamatkan dengan sembilan assist. “Saya berbangga menjadi point guard yang mengutamakan hantaran, tetapi juga bersedia apabila nombor saya dipanggil.”

Giannis Antetokounmpo menjaringkan 28 mata tertinggi permainan dan meraih 13 rebound dan Bucks yang bermain tanpa Broke Lopez, Jrue Holiday dan Donte DiVincenzo akibat kecederaan.

Spurs bermain dalam perlawanan ketiga di gelanggang lawan dan bangkit daripada kekalahan mengecewakan 104-99 kepada Dallas.

“Jelas sekali, ia merupakan kemenangan yang baik menentang juara NBA,” kata jurulatih Spurs, Gregg Popovich. “Mereka kehilangan sebahagian besar malam ini tetapi ia berlaku kepada kami semua.”

San Antonio yang kurang berpengalaman berjaya mengatasi Milwaukee 33-26 pada suku terakhir.

Spurs bermain tanpa pemain penyerang, Doug McDermott, yang mengalami kecederaan lutut. – AFP

Reaksi pemain NBA Spurs, Bryn Forbes jersi #7 ketika menerima cincin kejohanan NBA 2021 sebelum perlawanan menentang Milwaukee Bucks di Fiserv Forum kelmarin. – AFP