SRK hantar duit belanja kantin untuk anak

Bintang Bollywood, Shah Rukh Khan telah menghantar wang untuk perbelanjaan kantin kepada anaknya, Aryan Khan yang kini di penjara Arthur di Mumbai.

Penguasa Penjara Nieten Waychal mengesahkan bahawa pihak penjara menerima wang sebanyak Rs 4,500 atau RM250 daripada keluarga Aryan pada 11 Oktober lalu.

Mengikut peraturan penjara, seorang tahanan boleh menerima pesanan wang maksimum Rs 4,500 untuk mereka berbelanja dalam penjara.

Pada Khamis lalu, Aryan mendapat peluang bercakap dengan ibu bapanya buat pertama kali selepas 12 hari ditahan berkait kes dadah.

Dia melakukan panggilan video dengan Shah RukhKhan dan Gauri melalui kemudahan yang diperkenalkan pihak berkuasa penjara selama wabak COVID-19 tahun lalu sebagai cara komunikasi tahanan dengan keluarga dan peguam mereka.

“Aryan memberikan nombor ibunya. Dia bercakap dengan ibu dan bapanya melalui kemudahan panggilan video selama 10 minit,”kata seorang pegawai kanan penjara.

Ibunya, Gauri Khan kini melalui detik sukar sejak penangkapan anaknya Aryan 3 Oktober lalu.

Aryan dipindahkan ke penjara setelah diuji negatif COVID-19.

Aryan Khan telah diberikan nombor tahanan N956.

Laporan itu menyatakan bahawa Aryan kelihatan terganggu, tegang, dan tidak selesa di penjara.

Dia makan makanan penjara tetapi tidak menyukainya, sementara ibu bapanya telah menghantar wang untuk menampung perbelanjaan kantinnya. – Agensi