Sukan takraw bermula Khamis ini

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 5 Dis – Mesyuarat bersama pengurus-pengurus pasukan sepak takraw bagi Sukan Persahabatan BIMPNT-EAGA ke-10, 2018 telah diadakan petang tadi bertempat di Bilik Hijau, Stadium Negara Hassanal Bolkiah, Berakas yang dipengerusikan oleh Haji Zaman bin Haji Samat.

Pasukan negara, yang juga merupakan tuan rumah bagi temasya sukan pada tahun ini, akan menyertai dua disiplin pertandingan dalam acara sepak takraw iaitu dalam Inter-Regu dan Regu Quadrant yang akan berlangsung bermula pada 6 hingga 9 Disember ini. Acara sepak takraw yang dijadualkan berlangsung bertempat di Dewan Serba Guna, Bolkiah Garison, Berakas akan menyaksikan sebanyak lapan buah pasukan akan berentap dalam Kategori Inter-Regu yang disertai oleh pasukan daripada Palawan, Sulawesi Selatan, Sarawak, Brunei Darussalam A, Brunei Darussalam B, Sabah, Mindanao dan Wilayah Persekutuan Labuan.

Manakala, sebanyak tujuh buah pasukan menyertai dalam acara Regu Quadrant yang terdiri daripada pasukan Sabah, Brunei Darussalam A, Brunei Darussalam B, Palawan, Sulawesi Selatan, Sarawak dan Mindanao.

Suasana mesyuarat pengurus-pengurus pasukan bagi sukan sepak takraw yang diadakan di Bilik Hijau, Stadium Negara Hassanal Bolkiah, Berakas.