Wednesday, October 4, 2023
23 C
Brunei

  -

  Sukma: Skuad hoki lelaki Terengganu optimis raih emas

  KUALA TERENGGANU, 14 SEPT – Skuad hoki lelaki Sukan Malaysia (Sukma) Terengganu yakin mampu membawa pulang pingat emas pada temasya itu yang akan berlangsung dari 16 hingga 24 Sept ini di Kuala Lumpur.

  Keyakinan itu dilaungkan oleh ketua jurulatih skuad itu Faizal Ismail berdasarkan persiapan, prestasi semasa dan barisan pemain berpengalaman yang akan membawa cabaran untuk skuad Hanelang.

  “Kita ada nama besar seperti Mohd Akhimullah Anuar, Nukman Mohamad dan Abid Suffian Mat Roslee, iaitu pemain hoki Terengganu Hockey Team (THT) dan juga bekas atlet skuad remaja kebangsaan. 

  “Seorang lagi pemain kebangsaan Sharman Mat Tee sepatutnya beraksi untuk Sukma tahun ini, tetapi tidak dapat diturunkan kerana terlibat dengan skuad senior negara yang akan terbang ke Eropah pada 16 Sept ini untuk aksi pemanas badan sebagai persediaan menghadapi Piala Sultan Azlan Shah November depan,” katanya ketika dihubungi Bernama.

  Beliau berkata untuk Sukma kali ini, Terengganu diundi dalam Kumpulan A bersama pasukan Perak, Kuala Lumpur, Melaka, Perlis, Kedah dan Sabah.

  Faizal juga menjangka tidak akan berdepan sebarang masalah untuk mara ke perlawanan akhir dengan cemerlang, sekali gus menebus kekecewaan skuad itu pada Sukma 2018 di Perak yang menyaksikan mereka terkandas pada pusingan awal. 

  Sementara itu, jurulatih skuad hoki wanita Sukma Terengganu Shahrun Nabil Abdullah pula tidak meletakkan sasaran tinggi pada kejohanan itu memandangkan 90 peratus pemainnya adalah muka baharu yang belum berpengalaman.

  “Rata-rata pemain berusia 19 tahun dan kita sebenarnya sediakan mereka untuk kejohanan Sukma 2024. – Bernama

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  24 mati dalam tempoh 24 jam di India

  NEW DELHI, 3 Oktober - Sekurang-kurangnya 24 pesakit, separuh daripadanya anak damit baru lahir telah meninggal dunia dalam tempoh 24 jam lepas di sebuah...