Thursday, December 7, 2023
27.5 C
Brunei

  -

  Svensson letak jawatan sebagai jurulatih Mainz

  BERLIN, 3 NOV – Pengurus Denmark, Bo Svensson, telah mengumumkan peletakan jawatannya sebagai jurulatih pasukan Bundesliga Mainz yang berada di tangga tercorot, umum kelab itu hari ini.

  “Dalam menyampaikan keputusan ini, amat sukar untuk saya berpisah, tetapi saya rasa inilah masanya,” kata Svensson dalam satu kenyataan.

  Svensson, yang sebelum ini merupakan pertahanan tengah Mainz, telah dilantik sebagai Ketua Jurulatih pada Januari 2021 dan berjaya menaikkan kedudukan pasukan tersebut daripada tangga terendah liga, yang telah tewas 10 daripada 14 perlawanan, ke tangga ke-12.

  Kelab Mainz mengucapkan terima kasih kepada Svensson atas pengurusan cemerlang yang telah menyaksikan mereka terselamat daripada penyingkiran liga.

  “Mainz berhutang banyak kepada Bo, terutamanya kerana kami masih dapat beraksi dalam Liga Bundesliga,” kata jurucakap kelab.

  Musim ini, Mainz yang belum mencatatkan sebarang kemenangan berada di tangga terendah, hanya berjaya mengumpul tiga mata daripada sembilan perlawanan. – AFP

  Svensson memberi isyarat kepada para pemain semasa perlawanan Bundesliga di Mainz, barat Jerman pada 27 Ogos. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...