Sunday, December 10, 2023
28.8 C
Brunei

  -

  Tamu Gayoh, riadah berbasikal ketengah produk 1K1P

  Oleh Daniel Lim –

  BELAIT, 20 NOV – Majlis Perundingan Mukim Bukit Sawat dan Majlis Perundingan Mukim Labi telah mengadakan Tamu Gayoh dan Riadah Berbasikal di Taman Rekreasi Kampung Sungai Mau, Mukim Bukit Sawat, kelmarin.

  Hadir selaku tetamu kehormat ialah Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri, Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Ahmaddin bin Haji Abdul Rahman.

  Majlis dimulakan dengan acara senam sihat dan seterusnya ekspedisi berbasikal sejauh 13.7km dari Taman Rekreasi Kampung Sungai Mau hingga Luagan Lalak dan kembali semula ke Taman Rekreasi Kampung Sungai Mau.

  Selesai sahaja ekspedisi berbasikal, Yang Berhormat Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri seterusnya melancarkan Tamu Gayoh dan selepas itu melawat gerai-gerai jualan serta pameran yang dibuat di Dewan Serba guna Mukim Bukit Sawat.

  Yang Berhormat Dato turut mengunjungi gerai dan pameran yang mengetengahkan pelbagai produk Satu Kampung Satu Produk (1K1P), serta permainan dan aktiviti yang menyeronokkan bertujuan untuk menyatupadukan masyarakat agar melibatkan diri dengan komuniti yang lebih luas.

  Turut hadir pada majlis tersebut ialah ahli Majlis Mesyuarat Negara (MMN), Setiausaha Tetap dan Timbalan Setiausaha Tetap Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri (KHEDN), pegawai kanan dan ketua jabatan di bawah KHEDN, Pemangku Pegawai Daerah Belait, penghulu mukim dan ketua-ketua kampung di Daerah Belait.

  Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Ahmaddin semasa mengunjungi salah sebuah petak pameran pada majlis tersebut. – GAMBAR SERAHAN JABATAN DAERAH BELAIT
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India larang eksport bawang

  NEW DELHI, 8 DIS – India melarang eksport bawang sehingga Mac tahun depan bagi meningkatkan bekalan domestik selain membendung inflasi pengguna. Kerajaan memutuskan untuk memindahkan...