Friday, December 1, 2023
29.6 C
Brunei

  -

  Tatum bantu Celtics tewaskan Knicks

  NEW YORK, 14 NOV – Jayson Tatum dan Kristaps Porzingis mengetuai pertarungan separuh masa kedua ketika Boston Celtics menewaskan New York Knicks 114-98 di NBA kelmarin.

  Tatum menamatkan saingan dengan 35 mata termasuk 17 pada suku keempat manakala Porzingis menambah 21 mata untuk membantu Celtics meraih kemenangan kelapan mereka musim ini.

  “Separuh masa pertama, mereka menjaringkan mata, tetapi separuh masa kedua kami mula menghentikannya” kata Tatum.

  Knicks menimbulkan kebimbangan Boston pada separuh masa pertama, mendahului lapan mata pada suku kedua dengan Jalen Brunson dan Julius Randle kedua-duanya berpengaruh di TD Garden Boston.

  Namun Jaylen Brown menambah tiga mata yang luar biasa dari 25 kaki pada separuh masa untuk memintas Knicks kepada hanya satu mata pada 53-52 menjelang masa rehat.

  Porzingis mendahului serangan suku ketiga dengan 11 mata daripada lontaran 3-ke-3, termasuk dua dari luar garisan lengkung, bersama-sama dengan 3-ke-3 dari garisan lontaran percuma.

  Tatum kemudian bangkit pada suku keempat dengan paparan 17 mata ketika Celtics mengatasi Knicks 30-22 dalam rangka akhir untuk melengkapkan kemenangan.

  Tatum menamatkan saingan dengan 53 mata sepanjang perlawanan daripada 13-23 lontaran, dengan enam rebound dan tujuh assist. Porzingis meraih 21 mata manakala Brown mempunyai 22 mata, lima rebound dan enam assist. – AP

  Penyerang Boston Celtics, Jayson Tatum bersama penyokong pada 13 November 2023. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Reaktor gabungan nuklear eksperimen Jepun dirasmikan

  TOKYO, 1 DIS - Reaktor gabungan nuklear eksperimen terbesar di dunia yang sedang beroperasi dirasmikan di Jepun hari ini, sebuah teknologi pada peringkat awal...