Ter Stegen pilih untuk berehat

BERLIN, 5 MEI – Pemain Barcelona, ​​Marc-Andre ter Stegen akan terlepas perlawanan Liga Negara-Negara Jerman menentang England, Itali dan Hungary pada Jun ini, menurut pengumuman penjaga gol itu kelmarin.

Pemain berusia 30 tahun itu mengikut jejak langkah kapten Jerman, Manuel Neuer dan telah memilih untuk berehat pada musim panas ini pada pusingan akhir Piala Dunia di Qatar, yang bermula November ini. Dia berkata dia diberi kebenaran daripada ketua jurulatih Jerman Hansi Flick.

“Saya gembira setiap kali saya terpilih untuk mewakili negara, tetapi sebaliknya, selepas tiga musim intensif tanpa cuti musim panas, jurulatih kebangsaan bersetuju bahawa saya memerlukan rehat,” kata ter Stegen dalam laman web persatuan bola sepak Jerman itu. Ter Stegen akan terlepas perlawanan menentang Itali di Bologna pada 4 Jun, England tiga hari kemudian di Munich dan kemudian Hungary di Budapest pada 11 Jun.

Dia juga akan terlepas perlawanan timbal balik menentang Azzurri di Moenchengaldbach pada 14 Jun nanti.

Ter Stegen membuat penampilan sulung di Jerman pada 2012 tetapi telah dihadkan kepada hanya 28 penampilan antarabangsa dengan Neuer sebagai pilihan pertama. – AFP

Penjaga gol Barcelona, Marc-Andre ter Stegen membuat keputusan untuk berehat pada musim panas ini. – Agensi