Friday, December 1, 2023
29.6 C
Brunei

  -

  TGL Woods, McIlroy ditangguh hingga 2025

  MIAMI, 21 NOV – Musim pertama Siri Golf Teknologi (TGL) Tiger Woods dan Rory McIlroy akan ditangguhkan dari tahun depan kepada 2025 selepas arena yang dibina khas mengalami kerosakan yang sukar diperbaiki di Florida Selatan.

  TGL mengumumkan penangguhan tersebut dalam satu kenyataan kelmarin, menyatakan kerosakan di tempat tersebut selepas kegagalan bekalan tenaga Selasa lalu sekali gus memaksa penangguhan kempen sulung yang dijadualkan untuk bermula pada Januari.

  “Walaupun peristiwa minggu lepas akan memaksa kami membuat penyesuaian terhadap jadual masa kami, saya yakin sepenuhnya bahawa konsep ini akan dihidupkan oleh pemain kami yang komited,” kata pemenang 15 gelaran utama, Woods, yang juga pemilik separuh pasukan Jupiter Links TGL.

  Kegagalan sistem tenaga sementara dan sistem sandaran menyebabkan kubah arena mengempis, menyebabkan kerosakan pada kubah tetapi tidak mengakibatkan kecederaan dan tiada kerosakan pada kebanyakan teknologi.

  “Penangguhan ini memberikan perasaan kecewa dan kegembiraan,” kata McIlroy. “Pada dasarnya, kami gembira bahawa tiada siapa yang cedera.

  “Kami menantikan pelancaran TGL. Dengan keadaan ini, walaupun penangguhan itu mengecewakan, ia akan membolehkan kami mengumpulkan semula, memberi tumpuan semula dan kembali lebih kuat,” tambahnya.

  TGL dijadualkan untuk menawarkan acara malam Isnin antara enam pasukan masing-masing dengan empat pemain, mengelakkan konflik dengan acara Jelajah PGA dengan pemain bertanding dalam simulator dan kawasan hijau yang dibina khas di arena Florida.

  Keputusan untuk menangguhkan datang selepas TGL berbincang dengan pemain, enam kumpulan pemilik pasukan, penaja, penyiar dan pegawai Jelajah PGA. – AFP

  Aksi McIlroy semasa pusingan akhir kejohanan golf Kejohanan Jelajah Dunia DP, di Dubai, Emiriah Arab Bersatu, baru-baru ini. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Semakin ramai pelajar Korea mahu jadi doktor kerana gaji tinggi

  SEOUL, 1 DIS - Pendapatan tinggi telah menjadi sebab utama pelajar sekolah rendah dan menengah di Korea Selatan memilih menjadi doktor perubatan sebagai laluan...