Tuesday, October 4, 2022
26.2 C
Brunei

Tiada lagi rambut panjang, Jason Momoa tampil imej baharu selamatkan bumi

-

Rambut panjang cukup sinonim dengan imej pelakon Jason Momoa namun imej terbaharunya telah mengejutkan peminat.

Bintang filem The Aquaman and Game of Thrones itu berkongsi video dalam laman Instagram yang memperlihatkan dirinya memotong rambutnya menjadi pendek.

Bagaimanapun, tindakan Jason itu bukan sekadar mengubah imejnya tetapi untuk tujuan meraih kesedaran tentang bahaya pembuangan bahan plastik terhadap planet.

Dalam video tersebut, seorang tukang rambut memotong rambutnya sambil Jason menjelaskan tentang bahaya botol plastik terhadap lautan yang sering diabaikan manusia.

“Ini permulaan yang baharu! Ayuh kita pertahankan tanah dan lautan di bumi. Kita perlu elak menggunakan botol dan sudu plastik demi memastikan bumi yang kita duduki sentiasa terpelihara,” katanya.

Pelakon terkenal itu pada 2019 membuka sebuah syarikat botol aluminium selain pernah memotong jambangnya demi mengalakkan peminat lebih peka terhadap alam sekitar.

Meskipun terkejut dengan perubahan imejnya namun peminat puji tindakan Jason kerana ingin menyelamatkan bumi. – Agensi

Jason Momoa yang berambut panjang mengejutkan peminat dengan imej terbaharunya. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

PBB: 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan

ISLAMABAD, 3 OKT – Agensi kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran kira-kira 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan serius dalam masa...
- Advertisment -