Tiada tindakan lanjut terhadap Hudson-Odoi

LONDON, 14 JUN – Callum Hudson-Odoi tidak akan menghadapi tindakan selanjutnya mengenai tuduhan merogol, kata pemain sayap Chelsea itu kelmarin.

Hudson-Odoi ditangkap pada 17 Mei dan dibebaskan dengan jaminan. Tetapi pemain antarabangsa England itu sekarang mengatakan polis tidak akan meneruskan kes itu.

“Pada masa ini, di mana terdapat perkara-perkara besar terjadi di dunia sekarang, anda mungkin juga menyedari tuduhan serius yang dibuat terhadap saya,” kata Hudson-Odoi di laman Twitter. “Saya telah berdiam diri dan membantu polis sepenuhnya sepanjang siasatan mereka, kerana saya tahu harinya akan tiba ketika nama saya akan dibersihkan.

“Setelah siasatan yang lengkap dan teliti, polis sekarang telah mengesahkan mereka tidak akan mengambil tindakan lebih lanjut.”

Pemain berusia 19 tahun itu menambah “Saya ingin menggunakan platform ini untuk mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang telah membantu saya dan menyokong saya dalam tempoh yang sukar ini.” Hudson-Odoi kembali sembuh sepenuhnya setelah menjadi pemain EPL pertama yang diuji positif COVID-19 pada bulan Mac lalu dan telah mengambil bahagian dalam persiapan Chelsea untuk kembali semula. – AFP