Tiga maut ditembak di kompleks kondominium

ATLANTA, 9 MEI – Satu kejadian tembakan di kompleks kondominium Atlanta telah membunuh tiga orang dan mencederakan tiga yang lain, kata polis, menambah tidak ada tangkapan yang telah dilakukan.

Polis di Dekalb County berkata enam orang ditembak malam semalam di kompleks berhampiran Clarkston, komuniti di pinggir bandar timur Atlanta.

Leftenan Shane Smith, jurucakap polis, memberitahu Perlembagaan Jurnal Atlanta bahawa orang ramai menghubungi 911 melaporkan tembakan dilepaskan sebelum pukul 8 malam semalam di kompleks kondominium Brandon Hill dan pegawai yang tiba menemui lima orang telah ditembak, tiga di antaranya maut.

Laporan akhbar menambah dua mangsa cedera dibawa ke hospital dengan luka parah dan mangsa keenam tiba kemudian di hospital kawasan itu. Keadaan mangsa keenam masih tidak diketahui dan polis tidak mendedahkan nama mangsa atau apa yang berlaku.

Smith memberitahu akhbar tidak ada suspek yang ditahan malam semalam selepas kejadian, menambah detektif polis sedang menemu bual saksi dan mengumpul bukti.

Pekerja yang mengendalikan panggilan polis awal hari ini memberitahu The Associated Press dia tidak menerima kenyataan atau maklumat tambahan untuk dikeluarkan. – AP