Tiga menangi Takaful Musafir TBA

BANDAR SERI BEGAWAN, 7 OKT – Tiga peserta Takaful Musafir bertuah telah terpilih untuk memenangi hadiah berupa tiket penerbangan ulang-alik untuk dua orang ke Kuala Lumpur, Kuching serta penginapan satu malam di Dar Takaful Service Apartment dalam promosi yang dianjurkan oleh Takaful Brunei Am (TBA) bermula pada Ogos dan berakhir pada September 2019.

Majlis penyampaian hadiah telah berlangsung di Ibu Pejabat TBA Beribi dan disempurnakan oleh Pengurus Besar TBA, Awang Barudin bin Haji Kudil.

Dalam ucapan penghargaan, pengurus besar TBA mengucapkan terima kasih kepada peserta atas keputusan bijak dan proaktif mereka dalam menjadikan perlindungan perjalanan sebahagian daripada pelan perjalanan mereka.

Beliau memetik beberapa contoh di mana Takaful Musafir telah membantu warga Brunei di luar negara pada masa kecemasan dan sumbangan mereka memainkan peranan penting dalam memberikan bantuan yang diperlukan oleh individu berkenaan.

Takaful Musafir TBA boleh diperoleh menerusi aplikasi Takaful Brunei Mobile pada 1 Julai dan sejak itu telah melihat sambutan menggalakkan dalam kemudahan perlindungan perjalanan.

Aplikasi Takaful Brunei Mobile telah menjadi perintis perkhidmatan syarikat insurans atau takaful pertama di Brunei yang memberikan pelanggan kesenangan menerima sebut harga dan membuat bayaran untuk perlindungan perjalanan menerusi aplikasi peranti mereka.

Selain itu Takaful Musafir juga membantu kerajaan Brunei dengan menyediakan bantuan kepada situasi kecemasan di luar negara yang dihadapi oleh pelancong Brunei. Aplikasi Takaful Brunei Mobile boleh diperoleh di Google Play dan App Store.

Awang Barudin bergambar bersama para pemenang dan hadiah mereka.