Thursday, March 23, 2023
22.4 C
Brunei

-

Utah Jazz tempah tempat di playoff

SALT LAKE CITY, 6 APRIL – Rudy Gobert memperoleh 22 mata dan 21 rebound, dan Utah Jazz merangkul tempat di playoff dengan kemenangan masa tambahan 121-115 ke atas Memphis Grizzlies pada malam kelmarin.

Jordan Clarkson juga menamatkan perlawanan dengan 22 mata untuk Utah. Donovan Mitchell menambah 20 mata, lapan rebound dan lima assist. Hassan Whiteside mengumpul sebanyak 14 mata dan 10 rebound.

Jazz memenangi perlawanan keempat berturut-turut di tempat sendiri selepas mengikat Memphis tanpa jaringan untuk 4 minit setengah pertama pada masa tambahan. Ini adalah kemenangan yang sangat diperlukan untuk pasukan Utah yang bangkit daripada kekalahan keenam berturut-turut, perlawanan di mana pasukan tersebut memperoleh 21 mata di hadapan Golden State.

Sementara itu, Jaren Jackson Jr menjaringkan 28 mata untuk Grizzlies. Tyus Jones menambah sebanyak 24 mata dan Desmond Bane pula memperoleh 23 mata, tujuh rebound dan empat kali merampas bola.

Memphis bermain tanpa dua orang penjaring utama. Ja Morant yang mengalami sakit lutut kanan dan Dillon Brooks yang mengalami sakit pinggul sebelah kanan, kedua-duanya tidak aktif. Kecederaan yang sama telah mengetepikan Morant sejak pertengahan Mac.

Ketiadaan mereka dalam pasukan tidak menghalang Grizzlies daripada menghasilkan mata terbesar ketika suku keempat perlawanan berakhir.

Jackson membuat dua jaringan three-point pada minit terakhir perlawanan dan Kyle Anderson mengembalikan bola Bane dengan membuat three-point sebelum buzzer penamat untuk mendapatkan masa tambahan. Mitchell mendapat satu untuk dua daripada lontaran percuma dengan baki 5.6 saat dan Jazz mendahului 109-108. – AFP

Aksi Jordan Clarkson membuat cubaan jaringan ketika Ziaire Williams mencuba membuat pertahanan semasa separuh masa pertama perlawanan NBA di Salt Lake City. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi, Putin puji era baharu hubungan

MOSCOW, 22 MAC - Pemimpin China dan Rusia memuji era baharu dalam hubungan mereka hari ini, mempamerkan perpaduan di Moscow ketika Vladimir Putin menuduh...
- Advertisment -