Vettel tidak menyesal enam tahun bersama Ferrari

MUGELLO, ITALI, 11 SEPT – Sebastian Vettel mengatakan bahawa dia tidak menyesal selama enam tahun bersama Ferrari walaupun gagal mencapai objektifnya dan mengakhiri penantian pasukan untuk gelaran pemandu pertama sejak 2007.

Juara dunia empat kali itu menjelaskan bahawa dia merasa kembali hidup semula dengan prospek menyertai Aston Martin tahun depan tetapi ketika mengimbau kembali, merasa berbesar hati setelah selama bertahun-tahun di Maranello.

“Saya tidak menyesal tahun-tahun yang saya habiskan bersama Ferrari,” kata Vettel di Mugello menjelang Grand Prix Tuscan hujung minggu ini, yang menjadi tuan rumah Ferrari untuk meraikan perlumbaan Formula Satu ke-1000 mereka.

“Mereka adalah sebahagian besar dalam hidup saya. Pada awalnya, Ferrari mempunyai tempat yang istimewa, cara saya membesar dengan melihat Michael Schumacher dan dia berlumba di Ferrari.

“Sudah pasti, saya mahu melakukan yang lebih baik daripada yang saya lakukan, tetapi saya sudah pasti mencuba semuanya.

“Kami mempunyai masa-masa yang baik, juga masa-masa yang pahit, tetapi mungkin itu adalah sebahagian daripadanya dan sekarang mungkin untuk kedua-dua belah pihak, sudah waktunya untuk terus maju.” – AFP