Vista Equity Partners perluas perniagaan di Asia

SINGAPURA & AUSTIN, TEXAS, 18 NOV – Vista Equity Partners hari ini mengumumkan pembukaan pejabat Singapura bagi Vista Consulting Group (“VCG”, dan bersama-sama dengan Vista Equity Partners, “Vista”).

VCG adalah cabang perunding ahli gabungan bagi Vista, firma pelaburan terkemuka yang memberi tumpuan kepada perniagaan perisian perusahaan, data dan yang membolehkan teknologi. Pejabat baharu itu akan bertindak sebagai ibu pejabat Asia bagi VCG, sekali gus memperluaskan kehadiran Vista dan menyediakan sokongan operasi tambahan untuk syarikat-syarikat Vista di rantau itu dan hampir 14,000 orang pekerja mereka.

Pejabat Singapura itu, yang terletak di Menara Centennial, menunjukkan komitmen mantap yang berterusan oleh firma itu kepada Asia. Pada masa ini, lebih daripada 20 buah syarikat portfolio Vista mempunyai pejabat di rantau itu, dengan 13 berada di Singapura.

Sebagai sebahagian daripada pengumuman itu, syarikat portfolio Vista Apptio, sebuah pembekal bagi perisian yang menjanakan transformasi digital, menamakan Singapura sebagai ibu pejabat mereka di Asia ketika ia memberi tumpuan kepada memacukan jualan dan peluang-peluang lain di seluruh rantau itu. – Bernama